Marcă Simonds

SIMONDS şi Dudr: Istoria mărcilor

label simonds
label simonds

Istoria firmei Simonds International

Simonds International este cea mai veche companie din America de Nord, care se ocupă cu producţia de pânze bandă. Clienţilor demonstrează calitatea produselor sale încă din anul 1832. Motto-ul companiei este „Tăiş profesional". De aceea, pe calitatea producţiei este pus un accent deosebit, ceea ce este dovedit de exemplu, prin certificatul de calitate ISO 9001 2015. Obiectivul companiei constă nu numai în producţia de produse perfecte, ci şi în service de calitate şi consultanţă. Deşi calitatea este în continuă creştere, se ţine cont şi de consumator şi, prin urmare, de accesibilitatea preţurilor. Simonds International are în întreaga lume sute de mii de metri pătraţi de spaţiu de producţie. Oferă clienţilor o gamă largă de instrumente de top, destinate debitării eficiente a metalului, lemnului, hârtiei şi plasticului.

Simonds International este pionier în inovaţie, fiind prima companie din lume, care a produs un fierăstrău cu dinţi ceaprăzuiţi. În anul 1963 a dezvoltat şi lansat pe piaţă pânza bandă cu vârfuri din carburi metalice, iar în anul 1968 a dezvoltat şi brevetat pânze bandă bimetalice. În calitate de lider mondial, stabileşte direcţia dezvoltării pânzelor bandă pentru metal. Datorită contribuţiei sale, în prezent toţi producătorii de pânze bandă şi de fierăstraie cu pânză calculează lăţimea pânzelor bandă în inci (13 mm = 1 inci, 27 mm = 1 inci, 54 mm = 2 inci etc.), tot astfel şi pasul dinţilor (TPI), care este, de asemenea, indicat în inci. M42 şi M51 reprezintă marcajul materialelor conform standardului american AISI. În prezent, după exemplul producătorului SIMONDS, îl utilizează toţi producătorii de pânze bandă din lume.

Pânze bandă SIMONDS:

  • au pas variabil al dinţilor pentru eliminarea vibraţiilor, dinţi ceaprăzuiţi (tăiş ondulat) pentru o tăietură netedă şi curată, înălţime a dinţilor pentru o mişcare cultivată şi silenţioasă în tăietură şi unghi de degajare pentru crearea unei aşchii optime
  • sunt fabricate din oţel suedez şi japonez triplu călit de cea mai înaltă calitate
  • au vârfurile dinţilor tratate împotriva deteriorării
  • sunt sudate în cel mai modern atelier de sudură al Dudr Company cu maşini de sudat germane IDEAL Werk
pavel dudr
pavel dudr

Istoria firmei Dudr

Firma Dudr operează pe piaţă din anul 1992. A fost fondată în Zlín de către constructorul şi sculerul Ing. Pavel Dudr senior, care care s-a specializat în producţia de cuţite de despicare şi de tăbăcărie pentru despicarea pielii (tăierea pielii în straturi). În anii '90 a achiziţionat şi alte maşini, extinzându-şi sortimentul cu pânze bandă pentru debitarea buştenilor şi pânze bandă bimetalice pentru debitarea metalului. În anul 2004, afacerii sale s-au alăturat fiii Tomáš şi Pavel, care în anul 2005 şi-au înfiinţat propriile firme, preluând parţial portofoliul de producţie.

Acum operăm pe piaţă sub denumirea de:

  • Dudr Saw s.r.o. – pânze bandă SIMONDS, www.simonds.ro (proprietar Pavel Dudr junior)
  • Dudr Tools s.r.o. – pânze bandă pentru debitarea buştenilor, www.dudr.cz/en (proprietar Ing. Tomáš Dudr)
  • Dudr Knives s.r.o. – cuţite de despicare, de tăbăcărie şi de perforare, www.dudrknives.com/en (proprietari Pavel Dudr junior şi Ing. Tomáš Dudr)

De-a lungul anilor, am vândut pânze bimetalice de diferite mărci. S-a dovedit însă că unor clienţi nu le-au convenit şi calitatea livrărilor a variat. În anul 2005, am început să colaborăm cu firma Simonds International şi am găsit ceea ce căutam – calitate stabilă, universalitate, livrare rapidă şi investiţii în inovaţie. Colaborăm cu acest producător spre satisfacţia clienţilor noştri până în ziua de astăzi. Avem reprezentare exclusivă pentru vânzarea pânzelor bandă ale mărcii Simonds în Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Serbia, Slovenia şi Ucraina.

În anul 2016 am cumpărat hala de producţie din Tlumačov u Zlína, pe care am renovat-o, iar un an mai târziu ne-am mutat aici din spaţiile de producţie închiriate din Zlín. Continuăm să ne extindem şi să ne modernizăm.

De 27 de ani oferim clienţilor noştri service şi consultanţă de calitate, cea mai rapidă livrare şi o calitate de neegalat a sudurilor. Pur şi simplu, ne place să tăiem!