Cum să aflaţi lungimea pânzei bandă?

Pentru a alege pânza bandă corectă pentru ferăstrăul dvs., trebuie să îi cunoaşteţi lungimea. Fără acest parametru nu veţi reuşi. Cum o aflaţi? Vă vom sfătui acum, iar în plus, vom adăuga şi câteva sugestii şi trucuri. Haideţi să vedem împreună, pas cu pas, cum să măsuraţi corect lungimea pânzei. Instrucţiunile noastre vor fi apreciate în special de cei care nu mai au manualul de utilizare pentru ferăstrăul lor sau de cei care şi-au construit propriul ferăstrău.

Măsurarea pânzei bandă întregi (pânzei sudate) prin rostogolire

  1. Puneţi pânza bandă cu sudura pe un suport sau pe podea.
  2. Lângă sudură faceţi un semn (o liniuţă) pe suport.
  3. Rostogoliţi pânza bandă pe suport până când apare din nou sudura.
  4. Faceţi al doilea semn (liniuţă) pe suport.
  5. Măsuraţi distanţa dintre semnele făcute.

Uitaţi-vă şi la tutorialul nostru video de mai jos, în care este arătat întregul procedeu.

Alte moduri de a măsura lungimea pânzei

Măsurarea pânzei sudate prin rostogolire este o metodă de măsurare foarte rapidă, simplă şi, în acelaşi timp, precisă. Pe scurt, este ajutorul perfect. Uneori pot apărea însă situaţii când măsurarea prin această metodă nu este posibilă. Cum să procedaţi în aceste situaţii? Citiţi mai departe:

  • Pânză ruptă. Un lucru simplu – întindeţi pânza bandă pe un suport sau pe podea şi măsuraţi-o.
  • Insuficient spaţiu pe suport. Într-un astfel de caz este suficient să marcaţi pe suport o secţiune de un metru. Deplasaţi pânza bandă pe suport în etape, iar ultima parte, care este mai mică de un metru, măsuraţi-o cu ruleta de măsurare.
  • Pânza bandă lipseşte. Dacă nu aveţi la dispoziţie pânza bandă, este suficient ferăstrăul. Întindeţi pe roţi o sfoară şi apoi măsuraţi-o. Atenţie! Slăbiţi roţile astfel încât pânza să aibă un spaţiu de rezervă pentru tensionare.

Şi un ultim sfat – datorită alternării neregulate a dinţilor, pânzele bandă nu pot avea întotdeauna o lungime cu precizie de milimetru, ba dimpotrivă, uneori pot fi chiar cu până la un centimetru mai lungi. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă faceţi griji dacă măsurarea dvs. nu va fi precisă, o mică abatere nu ar trebui să constituie o problemă.

Am măsurat lungimea. Ce urmează?

Lungimea pânzei bandă este un parametru important, dar nu singurul. Dacă vă tot întrebaţi de ce fel de pânză aveţi de fapt nevoie, v-ar putea ajuta alte sfaturi şi sugestii pentru alegerea corectă. Pentru orice întrebări, nu ezitaţi să ne scrieţi în discuţia de sub articol.
 
Dar dacă ştiţi bine de ce aveţi nevoie, accesaţi configuratorul nostru. Pânzele bandă pot fi comandate în configuratorul nostru fără niciun fel de limitări – efectuăm suduri personalizate ale pânzelor, aşa că putem realiza pânze de orice lungime.

🎁 Cu fiecare pânză bandă comandată la noi veţi primi şi o etichetă informativă (sau un autocolant) cu un cod QR. Acesta vă va fi un ajutor binevenit – nu va mai trebui să măsuraţi nimic, deoarece datorită etichetei QR veţi avea la îndemână întotdeauna parametrii exacţi ai pânzei dvs. (mai multe detalii găsiţi aici).

Te-a ajutat acest articol?

Evaluează și ajută-ne să ne îmbunătățim conținutul

Evaluare generală 4.8
Evaluare
article-rationg-decoration
Comentarii

Aveți o întrebare despre acest articol?