Rodarea pânzei bandă pentru metal

V-aţi cumpărat o pânză bandă nouă pentru metal? Citiţi cum să o rodaţi corect.

Pânza bandă nouă are vârfurile dinţilor din fabricaţie foarte ascuţite. Dacă doriţi să taie mult timp şi drept, înainte de prima utilizare, trebuie să o rodaţi corect . În caz contrar, cel mai ascuţit vârf microscopic se poate rupe şi durata de viaţă poate fi scurtată semnificativ.

Deci cum să procedaţi pentru cel mai bun rezultat?

  • Înainte de prima utilizare, încercaţi să rodaţi pânza bandă (pânza banzic) într-un material moale cu secţiune plină. Setaţi apăsarea la 50% şi viteza pânzei la 50–80% din valoarea normală. Pentru rodarea corectă a pânzei, este necesar să se formeze aşchii. Aşchiile ar trebui să fie fine, de grosimea unui fir de păr. Durata rodării este de 15–20 minute.

  • În fiecare zi, înainte de a porni fierăstrăul cu pânză la putere maximă, este recomandabil să setaţi din nou prima tăietură la o viteză şi apăsare mai mici, astfel încât dinţii şi corpul pânzei bandă să nu sufere un şoc termic (la fel ca la motorul unui automobil, nu este recomandabil să turaţi un motor rece).

Dacă veţi roda corect pânza bandă (pânza banzic), vă veţi folosi maxim de performanţa ei, veţi economisi bani şi nu veţi pierde timp cu înlocuirea frecventă a acesteia. Prin urmare, merită să depuneţi efortul pentru rodarea corectă.

Te-a ajutat acest articol?

Evaluează și ajută-ne să ne îmbunătățim conținutul

Evaluare generală 4.5
Evaluare
article-rationg-decoration
Comentarii

Aveți o întrebare despre acest articol?