Oferta noastră de pânze include şi unele tipuri care pot fi folosite pentru ferăstraie cu pânză pentru dulgherie sau sunt destinate direct acesteia. Vom descrie prin ce se caracterizează, care dintre proprietăţi sunt cele mai importante şi din ce tipuri puteţi alege. Dar, în primul rând, câteva cuvinte despre ferăstraiele pentru dulgherie în sine.

Tăiere căpriori Mafell - pânze bandă
Tăiere căpriori Mafell - pânze bandă

În cazul unui ferăstrău cu pânză special pentru dulgherie, operatorul îl manevrează în timpul tăierii – îl deplasează de-a lungul grinzii şi taie în ea în forma dorită. Aceasta este probabil cea mai semnificativă diferenţă faţă de un ferăstrău de tâmplărie clasic, care, dimpotrivă, stă ferm şi neclintit în timp ce operatorul manevrează cheresteaua.

Cel mai adesea, aceste ferăstraie sunt utilizate pentru tăierea în forme – de exemplu, chertarea căpriorilor, capetelor căpriorilor, capetelor grinzilor pentru construcţia caselor din lemn sau pentru diferite tipuri de îmbinări ale grinzilor în dulgherie. Pe piaţă puteţi găsi mai multe branduri, cum ar fi Protool, Mikeska şi mai ales Mafell, probabil cea mai cunoscută maşină-unealtă.

Cum arată pânzele bandă pentru lucrările de dulgherie

În cazul pânzei bandă, nu contează prea mult dacă operatorul manevrează maşina- unealtă sau cheresteaua. Pentru ferăstraiele de dulgherie, pot fi folosite pânze clasice pentru lemn de tip Flexback (mai multe despre seria Flexback aici).

Dar ce este bine de reţinut? În acest caz, pânza bandă trebuie să fie suficient de îngustă pentru a putea tăia raza cu ea (pentru o rază de 25 mm, cea mai potrivită este o lăţime de 8 mm, pentru o rază mai mică, este suficientă o lăţime de 6 mm). Probabil veţi avea nevoie de o tăietură fină – acest lucru se poate realiza, dar în detrimentul vitezei. Pentru grinzi cu lăţimea de până la 200 mm, pasul optim al dinţilor este de 4 TPI (adică 4 dinţi pe inch) sau chiar un pas mai fin, de 6 TPI. În cazul grinzilor mai late, merită să încercaţi şi 3 TPI, dar de un astfel de pas dispun doar pânzele cu o lăţime de 10 mm.

Unele tipuri de ferăstraie de dulgherie (trebuie să aibă ghidajele din spate din carbură sinterizată, de exemplu ferăstrăul Mafell) pot folosi pânza specială Flexback DE cu două feţe, care a fost dezvoltată special pentru acest mod specific de tăiere. Dacă sunteţi interesat de această pânză, contactaţi-ne  , în eshop nu o oferim.

Pânza cu două feţe are pe partea frontală dinţi cu pasul de 4 TPI destinaţi tăierii, iar pe partea dorsală dinţi ejectori (aşa-numita dantură inversă) cu care îndepărtează rumeguşul din tăietură – datorită acestui lucru, canelura rezultată este mai curată, mai liberă şi pânza nu se îneacă şi nici nu cade de pe roată. (La tăiere, este adesea necesar să introduceţi pânza bandă în grindă, să opriţi ferăstrăul şi să scoateţi pânza prin canelura tăiată, ceea ce cu pânza cu două feţe merge mult mai bine). Această pânză va fi sigur apreciată de cei care debitează lemnul de zadă.

Recomandările noastre se bazează pe exemple concrete din practică

Alegerea pânzei bandă trebuie, bineînţeles, adaptată maşinii-unelte şi tăieturii pe care trebuie să o realizaţi. În urma discuţiilor avute cu unii clienţi, vă aducem câteva sugestii sau vă puteţi adresa cu întrebări consilierilor noştri tehnici (contact).

Ferăstraiele pentru dulgherie Protool SBP 285 şi Mikeska RPP290 - pânză Flexback 1750x8x0,65 TPI 4 Hook

Ferăstrăul pentru dulgherie Mafell Z 5 Ec - pânză Flexback 1750x8x0,65 TPI 4 Hook

pânză Flexback DE 1750x8x0,65 TPI 4/14 (cu două feţe, comandaţi prin e-mail)

Ce experienţe aveţi dvs. cu pânzele bandă pentru dulgherie? Care dintre pânzele bandă v-au satisfăcut cel mai mult? Împărtăşiţi-vă experienţele cu ceilalţi în comentariile de sub articol.

Te-a ajutat acest articol?

Evaluează și ajută-ne să ne îmbunătățim conținutul

Evaluare generală 5.0
Evaluare
article-rationg-decoration
Comentarii

Aveți o întrebare despre acest articol?